Holstebro Elitesport og Team Danmark

IMG_0505_Download_til_pressebrug_RGB_5611I Holstebro Kommune kan du udvikle dit talent, samtidig med, at du går i skole.

Holstebro Elitesport tilbyder i samarbejde med udvalgte folkeskoler og ungdomsuddannelser en talentlinje og en elitelinje, hvor det er muligt at kombinere skole med fælles elite- og talent træning.

Siden 2008 har Holstebro Kommune været en af landets 18 eliteidrætskommuner, som er specielt udvalgt af Team Danmark. Derfor modtager flere idrætsgrene i Holstebro Kommune støtte fra Team Danmark som et led i talentudviklingen.

Pt. modtager følgende sportsgrene støtte:

  • 111101-OMTC-9175_Download_til_pressebrug_RGB_5602– Håndbold
  • – Golf
  • – Kajak
  • – Roning
  • – Atletik
  • – Svømning
  • – Motocross
  • – Speedway

Kitesurfing2_justeretHolstebro Kommune har valgt at forankre eliteidrætten i den selvejende institution Holstebro Elitesport. Siden starten i 2008 har Holstebro Elitesport etableret tre sportsklasser på Birkelundskolen, på klassetrinene fra 7. klasse til 9. klasse. Derudover er det muligt at være tilknyttet Holstebro Elitesports, hvis du går i klasse på Sct. Jørgens Skole eller er i gang med at tage en ungdomsuddannelse på UCH Holstebro.

Optagelse

Hvis du vurderes til at have talent og potentiale nok til at blive optaget i Holstebro Elitesport, vil du få mulighed for at nyde godt af forbedrede træningsmuligheder og får mulighed for i højere grad at kombinere boglig uddannelse og idræt. Derudover bliver der i løbet af skoleåret kørt forskellige temaforløb med fokus på hvad det er at være eliteudøver. Temaforløbene kan eksempelvis have fokus på kost og den mentale træning. Du kan læse mere om optagelseskriterierne på Holstebro Elitesports hjemmeside.

Holstebro Elitesport har siden starten i 2008, etableret 3 sportsklasser på Birkelundskolen fra 7. til 9. klasse. Desuden er det også muligt at være tilknyttet Holstebro Elitesport, hvis du går i 10. klasse på Sct. Jørgens Skole eller tager en ungdomsuddannelse på UCH Holstebro.
Det at være en del af Holstebro Elitesport betyder, at udøverne får mulighed for at nyde godt at forbedrede træningsmuligheder og får mulighed for i højere grad at kombinere uddannelse og idræt. Desuden bliver der henover året kørt forskellige temaforløb med relation til det at være eliteudøver. Temaforløbene kan blandt andet have fokus på kosten og den mentale træning.

110928-OMTC-1239-09_Download_til_pressebrug_RGB_5591

Comments are closed.