Ulfborg – Største by i den vestlige del

 

Ulfborg er med sine ca. 2.000 indbyggere den største by i den vestlige del af kommunen og ligger i et meget naturskønt område. Øst for Ulfborg ligger nogle af Danmarks størsKlitter ved Vesterhavette skove og heder, hvor der er rig mulighed for at finde lækre sager fra naturens spisekammer i form af bær, svampe og urter til snaps. Er du til aktive naturoplevelser, er her fine løbe-, vandre-, og cykelruter og en mountainbikebane.

Der er gode servicefunktioner i Ulfborg. Her er et stort lægehus, en tandlægeklinik, en større fysioterapiklinik og et apotek. Byen har også flere gode fødevarebutikker og specialbutikker. Der er gode bus og togforbindelser til og fra Ulfborg. I det tidligere rådhus er der borgerservice. På torvet i Ulfborg finder du byens bibliotek, som har åbent alle ugens dage fra morgen til aften.

Ulfborg Skole har mere end 300 elever fra 0-9. klasse, samt specialklasser og i tilknytning til skolen er der et skolefritidshjem. De to integrerede institutioner Ulfborg Børnehus og fribørnehaven Sneglehuset er hyggelige steder for vuggestuebørn og børnehavebørnTinghuset Ulfborg. Begge har et skovafsnit.

Uanset alder er der gode fritidsmuligheder i Vestjydsk Fritidscenter, som ligger i Ulfborg. Her er bl.a. idrætshal, multisal, fitnesscenter og svømmecenter. Er du mere til kreative aktiviteter er der værksteder på Aktivcentret. Generelt er der et aktivt kultur-, fritids-, og foreningsliv i Ulfborg. Det gamle Tinghus er omdannet til kulturhus med bl.a. musik, kor, ballet, kunst, kurser og foredrag.

Læs mere om Ulfborg på www.ulfborgportalen.dk

Comments are closed.