Skave – Aktiv fritid, nærvær og tryghed

Sankthansaften SkaveFællesskab, nærvær og tryghed i Skave

Skave er en landsby beliggende 12 km. øst for Holstebro, med ca. 500 indbyggere inden for byskiltet og et tilsvarende antal boende i oplandet. I Skave vægtes fællesskab, nærvær og tryghed højt – her er plads til alle, og området har meget at byde på.

Alt til børnefamilierne

I landsbyen er der både erfarne og engagerede dagplejemødre, samt Skave Børnehus, som er en vuggestue og børnehave, der har fokus på tryghed, omsorg og nærvær. Skave Børnehus har et 10.000 m2 stort udeområde, hvor der er plads til at stimulere fantasi og kreativitet. Skave Skole er for 0. til 7. klasse og har fokus på læring, trivsel og dannelse. Her er en tilhørende SFH med masser af udenomsplads og fodboldbaner. Der er en ungdomsklub for børn i 7-9. klasse og en stor legeplads med hoppepuder, multibane, klatreborg, tarzanbane og svævebane.

Skave skovAktiv fritid og skøn natur

I Skave er der et aktivt foreningsliv med mange gode tilbud – herunder fitness, håndbold, gymnastik, volley, badminton, kor, amatørteater, motocross, seniorklub m.fl. Der er mere end 13 foreninger at vælge imellem. Idrætshallen og sognegården danner rammen om flere af foreningerne og udvides med en multihal. Rundt om Skave er der skøn natur og mange muligheder for aktiviteter, bl.a. på Tinkerdal Besøgssted.

Central beliggenhed

Skave ligger central i forhold til Holstebro, Skive, Struer, Viborg, Herning og Ikast. Der er gode busforbindelser, særligt til Holstebro, som kun er 10 minutter væk i bil. Fra 2018 er der let adgang med motorvejen til byer som Herning, Aarhus, Silkeborg, Billund, Horsens og Vejle.

Fine indkøbsmuligheder og gode forbindelser

I Skave er der mere end 220 lokale arbejdspladser og gode indkøbsmuligheder, bl.a. købmand, el- og hvidevarebutik, tøjforretning m.fl. Der er også hurtige og stabile internetforbindelser og god mobildækning i området.

Varierede boligformer

Der er billige boliger for både førstegangskøberen, børnefamilien og pensionisten og mulighed for eje, leje, andel og byg-selv i villakvarter eller på landet. Her kan du også finde charmerende nedlagte landbrugsejendomme, der er velegnede til dyrehold og småerhverv. I villakvarteret Rosenparken er der store byggegrunde og et lukket stisystem til børnehave, skole, SFH og idrætshal.

Tilflyttere bydes velkommen

Juletræstænding i SkaveNår der flytter nye borgere til byen, rykker Skave Borgerforening ud og byder velkommen med en buket og foldere med tilbud til de lokale foreninger og butikker.

Udtalelse fra Bettina, 39 år, lærer: “Min familie og jeg valgte at flytte til Skave, for her fik vi rigtig meget hus for pengene. Her er et stærkt lokalsamfund med mange fritidstilbud, og vi er tæt på skole, børnehave og sportshal. Der er mange handelmuligheder i Skave, både købmand, tankstation, frisør og meget andet. Noget af det bedste ved Skave er de rolige omgivelser og den skønne natur, samtidig med, at det kun er 10 minutters kørsel fra Holstebro.”

Skave skov drengUdtalelse fra Morten, 32 år, bygningskonstruktør og Pernille, 29 år, sygeplejerske: “Da vi skulle bygge hus, var vi på udkig efter en billig byggegrund med en god placering og med gode stiforbindelser  – og fandt det i Skave. Vi ønskede at bo i et mindre bysamfund, hvor vi kunne give vores børn en tryg og rolig opvækst, og være en del af lokalbefolkningen, hvor man snakker med naboen og ikke blot hilser på hinanden. Her er der kort afstand til institutioner, skole og idrætsfaciliteter. Og så har Skave en god placering i forhold til mange større byer, bl.a. Holstebro, Herning, Viborg og Skive, hvor der er mange jobmuligheder.

Udtalelse fra Dea, 31, finansøkonom: “Som tilflyttere er vores familie blevet taget mere end godt imod af alle. Skave har en masse at byde på. Både socialt og sammenholdsmæssigt, idræt, foreninger, institution, skole, indkøb og en masse mere derimellem. Kort sagt, et komplet, trygt og sjovt sted at bo for voksne og for børn at vokse op.”

www.skave.info

Comments are closed.