Derfor Holstebro

Der er mange forskellige årsager til at flytte til Holstebro Kommune. Vi har valgt nogle af de ting ud, der gør Holstebro Kommune til et godt sted at bo.

Når du flytter hertil, er du tæt på byens mange tilbud inden for blandt andet teater og koncertoplevelser med tidens store navne, inspirerende kunstværker og et stort udbud af specialbutikker og Danmarks Flotteste Handelsby, samtidig med at du er tæt på de mange oplevelser naturen kan give. Både Holstebro, som er hovedbyen, de to centerbyer Ulfborg og Vinderup og de mange landsbyer er trygge at bo i for både børn, unge og voksne. Der sker løbende mange forskellige ting og du vil altid kunne finde et spændende arrangement at deltage i.

Medborgerskab skaber udvikling

Der er utrolig mange engagerede borgere i Holstebro Kommune. Vi kalder dem medborgere. De er blandt andet medvirkende til, at store events som Aprilfestivalen, der var en kæmpe børneteaterfestival, blev en stor succes. Virksomheder og borgere er med til både at stille spørgsmål og finde svar på morgendagens udfordringer, både for den enkelte og for samfundet.

Medborgerskab er mange forskellige ting. Det er blandt andet medborgerskab, når du føler ansvar for udviklingen af dine omgivelser og når du søger indflydelse på fællesskabets interesser. Det er også medborgerskab, når kommunen tager udgangspunkt i din situation i stedet for en paragraf og når kommunen giver plads til, at du selv kan komme med løsninger. Der er mange, både små og store, eksempler på medborgerskab – nogle af dem kan du læse om her.

Bo godt

???????????????????????????????Holstebro og de øvrige større og mindre byer i kommunen byder på utallige muligheder for at bo dejligt. Du kan bo i en lejlighed eller et hus i byen tæt på butikker og kulturtilbud. Du kan også vælge en hyggelig forstad eller en idyllisk plet blandt marker og skov på landet, hvor der er rum og ro til fordybelse.

Hvis du vil have vandet tæt på, ligger der skønne huse i områderne Mejrup og Mejdal, som ligger lige ned til Vandkraftsøen ved Holstebro, eller du kan flytte til blandt andet Ulfborg eller Thorsminde nær Vesterhavet eller Vinderup og Ejsing ved Limfjorden og få brusende bølger i baghaven. Hvis du selv ønsker at bygge et hus, har Holstebro Kommune altid byggegrunde til salg både på landet og i byerne.

Ud over hovedbyen Holstebro, er der mange mindre byer, som også har meget at byde på. Mange af de aktive landsbyer drives af aktive medborgere, som skaber liv og vækst i landsbyerne. Du kan blandt andet læse om familien Gjedsig-Mercier, der flyttede fra København til Nr. Felding, der ligger få kilometer uden for Holstebro og om Lasse Østergaard og hans kone, der flyttede fra Grønland til Ulfborg.

Børn i Holstebro Kommune

_DSC0039_skoleDet er sjovt, dejligt og trygt at være barn i Holstebro Kommune. Så hvis du har børn, kan de godt glæde sig til at flytte hertil.

Her er mange cykelstier, så du trygt kan sende dine børn ud i verden.

Året rundt er der mange kultur- og naturoplevelser i børnehøjde, og med cirka 500 forskellige foreninger i kommunen er der rig mulighed for, at dit barn kan komme til at pleje lige netop sin interesse i fællesskab med andre.

Er I kommende førstegangsforældre der trygge rammer for et godt familieliv med alt fra en god start i form af Familie med Hjerte, og når der er kommet børn i familien er der masser af velfungerende pasningsmuligheder og skoler med anerkendende tilgang, hvoraf nogle har en helt særlig profil i forhold til enten idræt, musik, eller naturvidenskab.  Er der store børn i familien, er der også rig mulighed for at de kan sprede vingerne på en af de mange videregående uddannelser.

Alle vores folkeskoler benytter PALS eller LP-modellen. Begge er anerkendende pædagogiske metoder, som styrker en respektfuld dialog mellem børn og voksne, samt børnene imellem. Det er blandt andet medvirkende til at forebygge mobning, samt give bedre læring og trivsel i klasserne.

Ønsker du en anden pædagogisk tilgang, er der flere friskoler i Holstebro Kommune.

Talent er noget vi udvikler

Klassiske MGK-eleverHolstebro Kommune har mange forskellige uddannelsesinstitutioner og et enestående talentmiljø for børn og unge indenfor musik, sport, kultur og science, hvor vi blandt andet samarbejder med Team Danmark og Det Kongelige Teaters Balletskole.

Holstebro Musikskole fik prisen som Årets Musikskole i 2012 og tilbyder undervisning på højt niveau, ligesom der er rig mulighed for at beskæftige sig med musik på højt niveau i blandt andet Orkester MidtVest, som er tilknyttet musikskolen. Holstebro Musikskole fik desuden rammer i verdensklasse, da en ny orkestersal blev indviet sammen med nye undervisningslokaler i 2012. Vil man være noget ved musikken, er det således godt at vokse op og bo i Holstebro.

Hvis dit barn har en designer, opfinder eller ingeniør i maven, tilbyder Holstebro Kommune det gratis fritidstilbud Komtek, som er et eftermiddagstilbud til alle børn i 3. til 7. klasse, hvor de kan gå til ‘teknik’ på samme måde som man går til en sport eller musik.

Dansk Talentakademi er den nyeste af Holstebros 13 selvejende kulturinstitutioner og tilbyder omkring 150 unge talenter mellem 16-23 år intensiv undervisning indenfor kunstneriske fag – musik, kunst og design, dans, musical og teater samt forfattervirksomhed.

Kunst og kultur

Borgerne_dagHolstebro er kendt for at have en dråbe af kultur i alt. Du finder masser af kunst- og kulturliv med kunstudstillinger, koncerter, musicals og teaterforestillinger og der er masser af inspiration til oplevelsesmuligheder.

Holstebros nok mest kendte indbygger er skulpturen Kvinde på Kærre, i daglig tale kaldet Maren på vognen. Maren, som er skabt af den verdensberømte kunstner Alberto Giacometti, blev startskuddet til satsningen på kultur som drivkraft.

Efter indkøbet af Maren er mange andre kulturelle fyrtårne skudt op i Holstebro Kommune, og byen vrimler i dag med kunstværker. I Holstebro by ligger desuden Holstebro Kunstmuseum, hvor berømte internationale kunstnere kan opleves både i de permanente og i de skiftende udstillinger.

Natur og fritidsoplevelser

_DSC3014 - Kopi komprimeretI hele Holstebro Kommune er der en mangfoldig natur, som spænder over alt fra vidtstrakte plantager og den enestående hede til de frugtbare og idylliske bakkelandskaber ved Limfjorden og de brede strande og klitterne ved Vesterhavet. Holstebro Kommune har det hele. Du finder derfor også uanede muligheder for at dyrke mange former for sports- og fritidsaktiviteter i naturen.

VandringHvilStubbKlosterI Holstebro Kommune er der generelt mange muligheder for at få oplevelser i naturen. Fordelt rundt i kommunen ligger der flere naturlegepladser med masser af sjove aktiviteter og shelters der kan bruges af alle. I Tinkerdal Besøgssted kan du blandt andet prøve kræfter med en naturlig motionsbane, ligesom her er overdækket bålhus til 25 personer og shelter til 25-30 personer. Vi har også bynære hundeskove med agilityfaciliteter, hvor der er rig mulighed for at tage hunden med ud på oplevelser.

Danmarks næstlængste å, Storå bugter sig gennem det meste af Holstebro Kommune og giver dig optimale muligheder for at sejle i kano, fiske efter laks og overnatte på de mange lejrpladser og shelters. Husk, at det kræver gæstemærker til kano at sejle på Storåen og statsligt fisketegn at fiske i Holstebro Kommunes del af Storåen, Vegen Å og Vandkraftsøen. Udover det påkrævede fisketegn er det gratis at fiske i disse områder. Du kan købe gæstemærker til kanoer og leje kanoer gennem Storå Kanoudlejning hos Holstebro Turistbureau.

Her i kommunen er der nogle af landets bedste og sjoveste mountainbikeruter. Især i skovene omkring Holstebro finder du en blanding af singletracks og små stier i varieret terræn. Hvis du mere er til fart på vandet, er der spændende muligheder for at kitesurfe i Vesterhavet ud for Thorsminde. Hvis du er knap så erfaren, er Nissum Fjord et godt sted at starte og nær Thorsminde ligger også områdets kitesurfingskole.

Vi har et meget aktivt foreningsliv med mere end 500 foreninger, hvor du i fællesskab med andre kan dyrke dine interesser uanset om det er sport, politik, socialt arbejde, natur eller du har et kreativt talent. Foreningerne er et rigtig godt mødested, hvis du har lyst til at få nye venner og et godt netværk.

Netværk i Holstebro Kommune

spil2Der er flere muligheder for at komme i kontakt med nye mennesker, når du flytter til Holstebro Kommune. Én mulighed er at melde sig ind i en eller flere af de mere end 500 foreninger der er i Holstebro Kommune eller invitere naboen ind til en kop kaffe.

En anden mulighed er at deltage i de lokale borgerforeninger, der ofte afholder aktiviteter, hvor der er gode muligheder for at lære andre i lokalsamfundet at kende. En tredje mulighed er at blive en del af et af de mange forskellige netværk der er i Holstebro Kommune. Her kan du både få gavn af netværk på det faglige plan, men flere af dem har også et stort socialt aspekt, som gør at de er klar til at byde tilflyttere velkommen.

Læs mere om nogle af de netværk der findes i Holstebro Kommune her.

Comments are closed.