By, land og vand

Strand i øst og vest

Billeder Web 1 143Stranden ved Thorsminde er en skøn badestrand med sand og klitter og et godt og rent strandmiljø. Der er anlagt sti fra p-pladsen til havet, så det også er til at komme frem, hvis man er kørestolsbruger eller har barnevogn eller klapvogn med. Der er lagt flydeliner ud i vandet, så de danner et gigantisk bassin, hvilket giver dig større tryghed end ved andre strande langs Vesterhavet. Der er toiletter og kiosk m.m. lige ved stranden og inden for få minutters afstand ligger Thorsminde Havn, som er et godt sted til lystfiskeri med fiskestang.

En mere lavvandet og rolig strand finder du ved Ejsingholm, som ligger i nærheden af Vinderup i den østlige del af Holstebro Kommune. Denne strand, hvor du bader i Limfjorden, er meget børnevenlig.

I den vestlige del af Holstebro Kommune finder du Nissum Fjord, hvor der er gode muligheder for at kitesurfe. Hvis du ikke allerede har lært det, er der om sommeren en kiteskole, hvor du på kurset har mulighed for at låne alt nødvendigt udstyr, så du kan prøve dig selv af.

Aktiv i søer, parker og plantager

???????????????????????????????I Holstebro by og området omkring ligger der et par virkelige perler af udendørs oplevelser, i form af blandt andet Lystanlægget, som er et pragtfuldt sted året rundt. Lystanlægget er en fantastisk park, som er et besøg værd, uanset om du har lyst til at opleve de enorme rhododendron, fodre ænderne og lege på legepladsen, slappe af under et træ med en god bog og bækkens rislen i baggrunden eller skøjte på skøjtebanen om vinteren. Friluftsscenen i Lystanlægget bliver også brugt til koncerter og teaterforestillinger.

Vandkraftsøen, som ligger lige uden for Holstebro by, mellem Mejrup og Mejdal er også et naturskønt område, som kan bruges på mange måder. Der er gode fiskepladser langs bredden hvor det med fisketegn er gratis at fiske året rundt, løbe-, vandre-, og cykelruter rundt om søen og en hyggelig shelterplads med bålsted.

Der er et rigt fugleliv og en smuk natur ved Vandkraftsøen, så en tur i kano eller kajak er en stor oplevelse. Kanoer kan lejes gennem Holstebro Turistbureau for hele dagen og hos Mejdal Camping på timebasis og skal det være mere end en engangsfornøjelse, er Holstebro Roklub og Kajakklubben Pagaj gode steder at lære nye mennesker at kende, samtidig med at du får smukke naturoplevelser.

Det er også mulighed for en mountainbiketur i eksempelvis Vestre Plantage lige op ad Holstebro by, eller en vandretur i Klosterheden der rummer alt fra bævere og krondyr tiloldtidsminder og en hospitalsbunker fra Anden Verdenskrig.

Shopping, kultur og natteliv

HolstebroAaben2010_5 092_BerskaaretOvenstående er blot eksempler på den alsidighed der er i Holstebro Kommune. Holstebro by er hovedbyen i kommunen, og med kulturinstitutioner som blandt andre Knudsens, Black Box Theatre og Holstebro Museum og Kunstmuseet, den smukke gågade med de mange specialforretninger, caféer og restauranter er byen altid spændende at bevæge sig ud i. Efter butikkernes lukketid er byen langtfra kedelig. Du finder et udvalg af de mange ting der sker i Holstebro by om aftenen på Night Out Holstebro. Dette og meget andet kan du læse mere om her på flyttilholstebro.dk

Comments are closed.