En familievenlig oase

Familien Gjedsig-Mercier flyttede fra København til Holstebro, hvor de fandt præcis, hvad de søgte

Fredelige omgivelser, hvor børnene kan udfolde sig, samt et tip-top istandsat hus på 200 m² til under to millioner kroner.

FamGjedsig2OleMortensen-ny

Da Anett Gjedsig og Raphael Mercier i 2010 ventede barn nummer to, begyndte de at spekulere på, hvor de kunne få et hus med plads til familien, uden at skulle give mange millioner for det. På det tidspunkt boede de i Gentofte Kommune, hvor kvadratmeterprisen er høj.

– Vi ville gerne have et hus i fredelige omgivelser, der ikke var alt for dyrt. Raphael er fransk og vi ville for eksempel gerne have råd til jævnligt at rejse til Frankrig og besøge familien. Derfor begyndte vi at kigge vestpå mod Holstebro, hvor jeg er vokset op, fortæller Anett Gjedsig.

Familien fandt, hvad den søgte i landsbyen Nr. Felding fire kilometer syd for Holstebro, hvor Anett og Raphael købte et rummeligt hus til under to millioner kroner. Huset er fra 1978 og er totalt moderniseret. Det er nu to år siden familien, der også tæller Amalie på syv år og Christian på to, flyttede, og det har de ikke fortrudt.

– Vi har for eksempel en kæmpestor have, der er helt fantastisk. Her har børnene deres små bede med jordbær og gulerødder. Vi har trampolin og er naboer til den lokale legeplads, siger Anett Gjedsig.

Familien bor i behagelig cykelafstand af Holstebro, hvor de typisk går på biblioteket og tager ud og spiser frokost. Andre yndede udflugtsmål er Vestre Plantage, hvor der er løberuter og naturlegeplads.

– Det er også rigtig dejligt, at vi bor i et område, hvor skolevejen er tryg og sikker. Mange af børnene går eller cykler selv allerede fra børnehaveklassen, siger Anett Gjedsig.

Fokus på børnene

FamGjedsigOleMortensen-nyRaphael Mercier er selvstændig AD’er og har en grafisk virksomhed. Han arbejder hjemmefra, mens Anett Gjedsig har fået et vikariat som pædagog i Nr. Felding Skoles skolefritidshjem (SFH), hvor Amalie går.

– SFH’en har et rigtig fint koncept, hvor motion og idræt er integreret del, så når børnene kommer hjem fra skole, har de også været til fodbold, Zumba atletik, badminton, håndbold, eller hvad der nu interesserer dem, siger Anett Gjedsig.

Børnene kan prøve de forskellige aktiviteter i en måned, hvorefter de vælger, hvilken sportsgren, de vil gå til.

– Det er i realiteten gratis for forældrene, der kun betaler for almindelig SFH – sportsaktiviteterne er inkluderet. Det har især stor betydning for familier med mange børn, og dem er der faktisk mange af i området, siger Anett Gjedsig.

For forældrene betyder det meget. at børnene har brugt sig selv i løbet af dagen og er klart il lektierne, når de kommer hjem.

– Mange aktiviteter ligger omkring den tid, hvor man egentlig gerne vil spise aftensmad sammen, og hvor der skal laves hjemmearbejde. Her slipper man for ulvetimen, hvor tingene ofte kolliderer med hinanden, siger Anett Gjedsig.

Artiklen er skrevet af Lene Hundborg Koss og er bragt i tematillægget “FLYT TIL”, som er udkommet til 329.000 læsere vest for Storebælt.

Comments are closed.