Børne- og familieliv

Holstebro Kommune i børnehøjde

Leder du efter et godt og ikke mindst trygt sted, hvor dine børn kan vokse op? Så kom og bliv en del af vores fællesskab. Her er mange kultur- og naturoplevelser i børnehøjde, og med ca. 500 forskellige foreninger rundt om i kommunen er der rig mulighed for, at dit barn kan komme til at pleje lige netop sin interesse i fællesskab med andre.

EllebækBørnehave17.09.09 016I Holstebro Kommune har vi dråber af kultur i alt, og det gælder også når familier tager en lørdagsshoppetur blandt kunstværkerne i Holstebro Gågade. Kunsten må nemlig gerne berøres. For mindre børn er det derfor altid en oplevelse at gå gennem gågaden i Holstebro – her er der nemlig altid mulighed for at pjaske i vand ved flere af kunstværkerne.

I Holstebro Kommune får børn og forældre en god start

Vi lægger vægt på, at give børn den bedst mulige start og mange af vores folkeskoler har derfor valgt at arbejde med en bestemt pædagogisk tilgang. Det er enten PALS eller LP modellen, som begge styrker en anerkendende og respektfuld dialog både mellem børn og voksne, men også mellem børnene. I videoen nedenfor kan du høre mere om skolelivet i Holstebro Kommune og om hvordan PALS former hverdagen på Mejrup Skole.

PALS står for Positiv Adfærd i Læring og Samspil. PALS er en udviklingsmodel, hvis hensigt er at udvikle, styrke og støtte operationaliseringen af en positiv, inkluderende og proaktiv skolekultur.

PALS omfatter hele skolen, og for at opnå den ønskede effekt kræver det, at alle, der er tæt på børnene i hverdagen, deltager aktivt: lærere, pædagoger, forældre, rengøringspersonale, skolesekretær, pedel samt behandlersystem.

Tanken bag PALS er, at det sociale fællesskabs regler er for alle og skal læres af alle. Ingen børn stilles udenfor – uanset deres vanskeligheder. PALS er proaktivt og forebyggende, så skolens ansatte er på forkant med, hvordan de handler overfor børnene og forebygger, at bekymringer udvikler sig til alvorlige problemer.

LP-modellen handler om, at lærere og pædagoger reflekterer over og gennemfører undervisningen på den bedst mulige måde for eleverne.

Modellen anvendes af lærere og pædagoger for at finde frem til hensigtsmæssige pædagogiske tiltag på de udfordringer, der findes i skolehverdagen. Det er en model til pædagogisk analyse, hvor hensigten er at få en forståelse for de faktorer, som udløser, påvirker og opretholder adfærds- og læringsproblemer i skolen. Det betyder, at her arbejder vi for at skabe et fællesskab og et godt læringsmiljø, som er rart at være i.

Fokus rettes mod de konkrete situationer i skolen og på de faktorer, som opretholder problemerne. En del af arbejdet består i, at den professionelle, dvs. lærerne og pædagogerne, også skal have fokus på sig selv og sin egen undervisning. På det grundlag kan der så gennem brug af modellen udvikles og gennemføres tiltag og strategier, som bidrager til, at udfordringerne bliver mindre og elevernes læringsudbytte større.

Familie med hjerte

Børn 2Det er ikke kun børnene, der skal have en god start. Som den første kommune i landet tilbyder Holstebro Kommune et forløb til alle kommende førstegangforældre, Familie med hjerte, hvor forældre bliver tilbudt et forløb, der strækker fra midt i graviditeten til barnet er 1 ½ år. Forløbet baserer sig på erfaringer fra Sverige – Leksand modellen, som har givet gode resultater i f.eks. nedgang i antallet af skilsmisser. Derudover har kommunen også en lang række andre rådgivningstilbud til familier. Under rådgivningstilbud finder du mere information om blandt andet PALS og LP modellen. Læs mere om pasningstilbud på Holstebro Kommunes hjemmeside.

Udvikling er i højsædet

MusikskolenUngeI Holstebro Kommune er der rig mulighed for at udvikle børn og unges særlige talenter på mange områder.

Ud over velfungerende folkeskoler med fokus på PALS og LP modellen, tilbyder Holstebro Kommune også gode og velfungerende institutioner og skoler, hvoraf nogle har en helt særlig profil i forhold til enten idræt, musik eller naturvidenskab.

Derudover har Holstebro Kommune et spændende tilbud til alle unge. Fra 7. klasse til det fyldte 18. år er der mulighed for at være med i Holstebro Kommunes Ungdomsskole, hvor det er gratis at deltage i et væld af fritidsaktiviteter. Her har børn og unge mulighed for at deltage i mange forskellige fag, eksempelvis dykning og undervandsbasket, kreativt designværksted, wellness, yoga og ”Hjernefag” med blandt andet sprogundervisning og eksamenstræning.

Der er selvfølgelig også en række ungdoms- og videregående uddannelser, som er interessante for dine store børn. Det kan I blandt andet læse mere om i fanen Talent og Studieby.

Comments are closed.