Naturoplevelser

VesterhavetThorsmindeHolstebro er omgivet af smuk og varieret natur. Bølgerne, de brede strande og klitterne ved Vesterhavet, er altid et besøg værd, uanset årstiden. Den enestående hede, hvor du blandt andet kan plukke urter til snaps. De vidtstrakte plantager, hvor du kan slappe helt af eller bruge naturen aktivt på mouintainbike eller en løbetur. Og de frugtbare og idylliske bakkelandskaber ved Limfjorden, som indbyder til en picnic. Vi har det hele.

Er du interesseret i en aktiv fritid med masser af naturoplevelser, er der gode muligheder i Holstebro Kommune. Der er grønne områder, som ligger i cykel eller gåafstand fra alle byer i kommunen, så det er let at komme ud i naturen. Du kan læse mere om nogle af de aktiviteter, du kan foretage dig i naturen nedenfor.

Storå

Fiskeri_midtby2Storåen, som er Danmarks næst længste år, bugter sig gennem det meste af kommunen fra øst til vest og ind gennem Holstebro centrum. På Storåen kan du sejle i kano og kajak, fiske efter laks og overnatte på de mange lejrpladser og shelters, som ligger langs med Storå. Du kan læse mere om de forskellige muligheder på visitholstebro.dk, hvor du blandt andet også kan leje kanoer.

Vandreture

VandringHvilStubbKlosterDer er mange muligheder for at få gode naturoplevelser til fods i Holstebro Kommune. Tag eksempelvis på vandretur ved Skånsø, ved Ådalstien ved Flyndersø, Stubbergård Sø, Vandkraftsøen, Vestre Plantage, Borbjerg Mølle Sø eller Ryde Plantage. Brochurerne fås på Holstebro Turistbureau og på biblioteket. Du kan også downloade dem fra Holstebro Kommunes hjemmeside.

Mountainbike

mountainbike nov2010 001Holstebro Kommune byder på nogle af landets bedste og sjoveste mountainbikeruter. I skovene omkring Holstebro finder du en blanding af singletracks og små stier i varieret terræn. Læs mere om de forskellige muligheder for MBT i MTB klubben og MTB i Holstebro Kommune.

Lystfiskeri

Som lystfisker finder du mange spændende steder her på egnen. Du kan fiske i Vesterhavet, hvor du ved Thorsminde har gode muligheder for at fange blandt andet torsk, sild makrel og rødspætter. I linket kan du blandt andet se en oversigt over, hvornår der er gode fangstmuligheder for de enkelte fiskearter. Der er også gode fiskemuligheder i Limfjorden og Nissum Fjord, i søerne, åerne eller i en Put & Take sø. I Limfjorden er der også gode muligheder for at fiske blåmuslinger ud for Handbjerg. På VisitHolstebro finder du en liste over fiskevande i kommunen. Husk fisketegn.

Kanotur

43432-familie kanoKanotur på Storå er en sjov oplevelse. Åens løb går fra Herning over Vandkraftsøen og ind gennem Holstebro centrum, hvorefter den fortsætter til Vemb. Langs Storå er der rastepladser og shelters, som ligger i umiddelbar nærhed af åen. Her kan du gratis standse og nyde din medbragte mad, eller overnatte en enkelt nat. Hvis du ikke selv har en kano, er det muligt at leje kanoer, hvor redningsveste og pagajer er med i prisen. Der kan sættes børnesæder i aluminiumskanoerne. Du kan bestille en eller flere kanoer gennem Storå Kanoudlejning og gennem Holstebro Turistbureau. Hvis du gerne vil sejle på den smukke Vandkraftsø, som ligger lidt øst for Holstebro mellem Mejrup og Mejdal, kan du leje kanoer hos Mejdal Camping, som udlejer kanoer til sejlads på Vandkraftsøen på timebasis. OBS: Uanset om du lejer en kano eller selv har kano eller kajak er det påkrævet at have kanomærke på kanoen, fordi der er begrænsning på hvor mange der kan sejle ad gangen af hensyn til fugle, dyr og fisk.

Orienteringsløb

Holstebro Orienteringsklub har opstillet faste o-poster i både Vestre- og Østre plantage samt ved Kjærgaards Mølle, så der er rig mulighed for at dyrke sin fritidsinteresse eller prøve det for første gang. Læs mere om orienteringsløb i Holstebro Kommune.

Kitesurfingog surfing

Kitesurfing2_justeretDer er gode muligheder for kitesurfing i Nissum Fjord nær Thorsminde og i Vesterhavet ud for Thorsminde, hvor der også er gode muligheder for at surfe. Hvis du ikke allerede er en øvet kitesurfer er der om sommeren en kiteskole med professionel instruktør ved Thorsminde Camping. I forbindelse med undervisningen låner du våddragt, board og kite. Nissum Fjord er Europas mest vindsikre område til kitesurfing og området giver nogle af de bedste muligheder for at dyrke kitesurfing ved Vesterhavet. Nissum Fjord er desuden meget lavvandet og uden sten, så det er det perfekte sted, hvis du gerne vil lære kitesurfing.

Comments are closed.